Zomerpuree met tomaatjes en uitgebakken spekjes

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1,5 kg kruimige aardappelen
– zout, peper en nootmuskaat
– 250 gr romaatjes of cherry tomaatjes
– ½ zakje verse bieslook à 25 gr
– 2 zakken veldsla à 75 gr per stuk
– 125 ml halfvolle melk
– 200 gr magere spekreepjes

Bereiding

Aardappels schillen en in pan met water en zout gaarkoken. Romaatjes wassen en halveren. Spekreepjes in pan uitbakken. Bieslook fijn knippen. Worteltjes van veldsla verwijderen. Aardappels afgieten en met melk, zout, peper en mespunt nootmuskaat tot een stevige puree scheppen. Veldsla, romaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen. Als stamppot teveel is afgekoeld, nog even de pan op het vuur zetten.

Tips

Een lekker receptje voor de zomer, bij ons is iedereen er fan van!
Je kan variëren met veldsla, rucola, andijvie, verse tomaatjes, gedroogde uitgelekte tomaatjes, …
Wees creatief!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.