WATERZOOI MET PARELHOEN EN ASPERGES

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1/2 bussel bieslook, fijngesneden
– 700 gr witte asperges of groene asperges
– 200 gr diepvrieserwtjes
– peper, zout
– maïzena express
– 2 dikke wortelen
– 2 uien
– ½ bussel groene selder
– 6 billen parelhoen of 4 grote billen kip
– 2 blaadjes laurier
– 2 takjes tijm
– 3 kruidnagels
– 200 ml halfvolle melk

Bereiding

Schil en snij de ui, wortel en selder fijn. Zet de bouillon met de ui, wortel, selder, tijm, laurier onder in water. Breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen onder deksel. Schil ondertussen de asperges. Verwijder het harde onderste deel. Doe de schillen bij de bouillon voor extra smaak. Snij de asperges in schuine plakjes. Verhit een beetje olie in een pan, bak hierin de stukjes asperges beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de erwten toe en zet het vuur uit. Zeef de bouillon en voeg de melk toe. Bind een beetje met maïzena of maïzena express. Kruid naar smaak met peper, zout, nootmuskaat en kipkruiden. Hak de bieslook fijn. Pluk het vlees van de billen. Lepel het vlees, de asperges en erwtjes in 4 borden en giet er de soep op. Werk af met bieslook.

Tips

Lekker voor het hele gezin!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.