Volkoren pasta met scampi en venkel

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 800 gr scampi’s
– 2 venkelknollen
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook (naar keuze)
– 1 stronk broccoli
– 160 gr ongekookte volkoren pasta naar keuze
– 1/2 glazen potje peperonata, Sacla (Alvo) of 2 soeplepels rode pesto

Bereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil ondertussen de uien en knoflook en snipper fijn. Verwijder het harde gedeelte van de venkel en snij de rest fijn. Schil de steel van de broccoli en snij fijn. De roosjes maak je ook klein. Verhit 1 lepel olie in de wok en roerbak de groenten gedurende 20 minuten. Begin met de ui en knoflook, dan de venkel en daarna de broccoli. Laat op zacht vuurtje 20 minuten garen en kruid met kipkruiden. Bak ondertussen de scampi’s in een lepel olie of margarine net gaar. Kruid met peper en zout. Voeg de peperonata bij de groenten en vervolgens de pasta en de scampi’s. Smakelijk!

Tips

– Dit gerecht leent zich uitstekend om op voorhand te maken, in te vriezen of op te warmen.
– De scampi’s zou je ook kunnen vervangen door kip- of kalkoenblokjes.
– Een ideaal gerechtje om te maken voor een feestje of als je eters op bezoek krijgt, je maakt de helft met bv. vis en de andere helft met kip, ook in groenten zou je kunnen afwisselen. Op het moment zelf zet je hem 30-45 minuten in een oven van 100°C. Makkelijk, snel én gezond gegeten!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.