Viscurry met quinoa

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 200 gr quinoa ongekookt
– 300 gr kabeljauwfilet
– 300 gr zalmfilet
– 1 dikke ui
– 1 tomaat
– 1 courgette
– 250 gr broccoli
– 2 stengels citroengras, gekneusd
– handvol gesnipperde koriander
– 1 eetlepel gele currypasta
– 200 ml kokosmelk
– 200 ml visbouillon
– 1 eetlepel maïszetmeel
– enkele druppels vloeibaar zoetmiddel
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 2 eetlepels olie naar keuze

Bereiding

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en snipper de ui. Maak een inkerving in de tomaat en dompel 15 seconden onder in kokend water. Laat schrikken onder koud water en pel. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Fruit de ui aan in een pan met een beetje olie. Doe er de tomatenblokjes, het gekneusde citroengras, enkele druppels zoetmiddel en de currypasta bij. Schep om en blus met de kokosmelk. Snij de kabeljauw- en zalmfilet in stukken. Snij de courgette in blokjes en verdeel de broccoli in roosjes. Voeg de courgette en broccoli toe aan de kokossaus. Zet onder met visbouillon, breng op smaak met kerriepoeder en laat 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Doe er de blokjes vis bij en laat nog 10 minuten zacht verder garen. Los het maïszetmeel op in 1 eetlepel koud water en bind er de saus mee. Bestrooi net voor het serveren met de verse koriander en dien op met gekookte quinoa.

Tips

Je kan variëren van groenten. Probeer dingen altijd uit, lust je iets niet, vervang het dan door een andere groente.
Wees creatief!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.