POMPOEN KOKOSSOEP

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1 flespompoen
– 2 cm verse gember
– 1 el gehakte bieslook
– 2 el pitten en zaden ( voor afwerking )
– 400 ml kokosmelk van alpro soya ( niet in kleine brik of blik )
– 1,5 L kippenbouillon
– 2 el appelazijn
– peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden. Leg beide helften op een bakplaat met de snijkant naar beneden en gaar 40 minuten in de oven. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen, doe in een blender met de gember, kokosmelk, 500 ml bouillon en appelazijn en mix glad. Verwarm de soep opnieuw op, doe er de rest van de bouillon bij en kruid met peper en zout. Werk elk bord af met wat zaden, pitten en gehakte bieslook.

Tips

Pitten en zaden zijn niet nodig in een dagelijkse soep, kan wel als je de soep voor feestelijke gelegenheden gebruikt.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.