PAELLA MET POMPOEN

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 kleine pompoen
– 1 rode paprika
– 200 gr champignons
– 200 gr sperziebonen
– 300 gr paella- of risottorijst
– 1 L groentebouillon
– 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
– olie
– ½ koffielepel saffraan
– 1 koffielepel kurkumapoeder
– 1 koffielepel paprikapoeder
– zout, peper, verse peterselie

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Snijd de sperziebonen in kleinere stukjes. Verwarm een lepel olie in een paellapan of wok op middelhoog vuur, stoof de ui en de knoflook hierin glazig. Voeg de pompoenblokjes, de paprika, de champignons en de bonen toe en bak 7 minuten mee. Doe de rijst bij de groenten en bak 2 minuten mee. Kruid met het gerookt paprikapoeder, saffraan en de kurkuma, roer alles goed om. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 25 minuten sudderen, roer af en toe om zodat het niet aanbakt. Voeg eventueel wat extra bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met gehakte peterselie en eventueel wat citroen.

Tips

Lekker voor het hele gezin!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.