OVENSCHOTEL MET SPITSKOOL

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 800 gr aardappelen
– ½ knolselder
– 1 spitskool
– 1 kleine savooikool (kan ook paksoi, groene kool, …)
– 1 à 2 eetlepels graanmosterd (of gewone)
– 80 gr cashewnoten ongezouten
– 80 gr magere geraspte kaas (Belleligne light, Edammer light, …)
– magere of halfvolle melk
– peper, nootmuskaat en zout

Bereiding

Schil de aardappelen en knolselder en snij grof. Kook ze tot ze gaar zijn, giet af en laat uitdampen. Voeg zout, nootmuskaat, peper en melk toe en maak een smeuïge puree. Verwijder de harde kern en de dikke nerven van de spitskool en de savooikool en snij in fijne reepjes. Stoof de spitskool in een beetje margarine of olie gedurende 10-15 minuten. Voeg een half glas water toe zodat de kool mooi groen blijft. Voeg naar smaak 1-2 eetlepels mosterd toe en kruid met peper en zout. Het mag best pittig zijn, verdwijnt straks in het geheel van de ovenschotel. Stoof de savooikool aan in weinig margarine of olie, ook gedurende 10-15 minuten. Voeg ook hier een half glas water aan toe en kruid goed af met peper en zout. Doe de cashewnoten samen met de kaas in een blender en hak grof. Verdeel de helft van de puree in de ovenschotel. Leg hierop de savooikool. Verdeel daarop de andere helft van de puree en hierboven de spitskool met mosterd. Bestrooi de ovenschotel met het mengsel van cashewnoten-kaas en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20-30 minuten.

Tips

Je kan er gerust wat vlees aan toevoegen als je dat liever hebt, bv. 200 gr uitgebakken spekjes. LET WEL: cashewnoten en kaas vervangen hier het vlees, dus niet EN EN! Je kan ook apart vlees bakken voor bv. de mannen in huis 😉

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.