NOEDELSALADE MET APPEL, KIP EN MUNT

Bodyfun
4

Ingrediënten

– 300 gr kipfilets of kippeblokjes
– 200 gr volkoren noedels ( colruyt, AH, … ) of volkoren pasta
– 1 bosje lente-ui
– 1 plantje munt
– 2 appels
– 1 komkommer
– 1 limoen of soeplepel limoensap
– 3 el sojasaus
– 1 el vloeibare honing
– 1 el olie
– eventueel 1 el Sriracha als je van pittig houdt
– 30 gr pindanoten

Bereiding

Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak de muntblaadjes fijn en zet opzij voor de afwerking. Hak de pindanoten fijn en zet apart. Pers de limoen uit en klop tot een dressing met de honing, 1 el water, sojasaus, olie en sriracha. Snij de lente-uitjes fijn en hou het witte en het groene gedeelte apart. Snij de kipfilet in blokjes, kruid met peper en zout. Bak goudbruin en gaar samen met het witte gedeelte van de lente-ui. Snij de appel en komkommer in blokjes. Meng de noedels met de dressing en schep de appel, komkommer en 2/3e van de munt erdoor. Schep de kip eronder en werk af met de rest van de munt, de pindanoten en het groene van de lente-ui. Smakelijk!

Tips

Kan ook zonder pinda-noten.
De kip kan vervangen worden door kalkoen of scampi.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.