Lolly van zalm

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 400 gr gerookte zalm
– 250 gr Philadelphia light met tuinkruiden
– verse bieslook
– kleine handvol verse basilicumblaadjes
– 2 el magere mayonaise
– 1 avocado
– 30 gr gemengde noten
– ½ kl cayennepeper
– geraspte schil van een citroen
– lollystokjes of saté-prikkers
– peper en zout

Bereiding

Op voorhand: hak de bieslook en de noten fijn. Meng 1 el bieslook onder de smeerkaas en kruid eventueel bij met peper en zout. Leg de zalmfilets in twee rijen dakpansgewijs op elkaar. Besmeer de oppervlakte met smeerkaas en rol de twee rijen op. Wikkel in plasticfolie en leg koel. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de mayonaise, een hand basilicum, het citroensap en de citroenrasp, een scheutje water, cayennepeper en zout in een blender en mix glad. Doe de saus in een spuitzak en leg in de koelkast. Leg 30 minuten voor het opdienen de rol zalm in de vriezer. Op het moment: Haal de zalmrollen uit de vriezer, verwijder de folie en snij in plakken van 1,5 cm. Steek in elk rondje een stokje. Maak met de avocadosaus een mooie streep over de borden en leg een zalm op stokje in het midden. Werk de borden af met toefjes avocadosaus, de gehakte noten, bieslook en basilicumblaadjes.

Tips

Kan als apéritiefhapje of voorgerechtje worden gebruikt!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.