LASAGNE MET ZALM EN RICOTTA

Bodyfun Peer
4

Ingrediënten

– lasagnebladen ( liefst volkoren, AH, Bio Delhaize, … )
– 200 gr gerookte zalm
– 500 gr spinazie
– 100 gr magere geraspte kaas ( bv. Belleligne, … )
– 250 gr ricotta
– 2 rode ui
– 2 courgette
– klein brikje Tomato fritto
– zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit 1 lepel olie in een wok en fruit de groenten aan. Voeg de Tomato fritto toe en kruid met oregano, breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Doe ondertussen de spinazie in een kookpot met water en laat slinken met deksel op de pan. Laat de spinazie goed uitlekken. Leg een laag lasagnebladen op de bodem van een ovenschaal en verdeel de helft van de tomaten-groentesaus erover. Hierop terug een laag lasagnebladen en daarop de helft van de spinazie en de ricotta. Dek af met de helft van de gerookte zalm en herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi met de magere geraspte kaas en bak 30 minuten op 180°C. Smakelijk!

Tips

Als je een lasagne of ovenschotel met magere geraspte kaas op voorhand zou willen maken, bak je hem best af zonder de kaas en op het moment van consumptie opnieuw afbakken met de kaas erop.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.