KIPSCHOTEL MET GROENTEN

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– bolletjes magere mozzarella ( Aldi en Lidl )
– 1 ui, 2 rode ui, 2 teentjes knoflook
– ½ aubergine
– 2 rode paprika’s
– 500 gr champignons
– ½ courgette ( ik heb rest van beide gewoon in mijn soep gebruikt )
– 300 gr kippenblokjes
– 50 gr magere geraspte kaas
– 400 gr voorgekookte aardappelschijfjes
– 400 gr tomatenblokjes of passata ( ongesuikerd! )
– kipkruiden, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout

Bereiding

Was alle groenten en snij fijn, hou ze wel apart. Bak de kippenblokjes in een lepel olie en kruid met kipkruiden. Wok in een lepel olie eerst de uien, dan de knoflook, de champignons, de paprika, als laatste de aubergine en courgette erbij en wok nog 5 minuten op laag vuur verder. Kruid met een soeplepel Italiaanse kruiden, een soeplepel paprikapoeder, wat peper en zout. Bedek de bodem van een ovenschotel met ½ van de schijfjes aardappelen en strooi hierover 50 gr magere geraspte kaas. Daarop ½ van het groentemengsel, de kipblokjes erover. Hierop de tomatenblokjes of passata. Dan naar keuze of de rest van de groenten en als laatste de aardappelschijfjes of omgekeerd. Je eindigt met de schijfjes mozzarella light en dan 40 minuten op 180°C.

Tips

Je kan deze schotel perfect op voorhand maken en op het moment enkel nog in de oven plaatsen.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.