GEVULDE AUBERGINE

Bodyfun Peer
4

Ingrediënten

– 200 gr couscous (of bloemkoolrijst)
– 200 gr quorn of mager gehakt
– 12aubergine in 2 gesneden
– 500 gr champignons
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode paprika
– 2 tomaten
– 1 el olie
– 2 bolletjes mozzarella light
– peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kook de couscous of quinoa zoals beschreven op de verpakking. Was de aubergine en deze in de lengte doormidden. Hol de aubergine uit met een lepel en leg de helften op het bakpapier. Snijd het vruchtvlees van de aubergine klein. Was de tomaat en paprika. Pel de ajuin. Snijd de groenten in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Pel en pers de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak hierin de kleingesneden groenten samen met de quorn circa 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Druppel wat olijfolie over de aubergine. Vul de aubergines met het groentemengsel. Verbrokkel de mozzarella en verdeel deze ook over de aubergine. Plaats de gevulde aubergines in de oven voor 15-20 minuten. Haal hierna de aubergine uit de oven en serveer met couscous.

Tips

Je kan de aubergine ook vervangen door courgette.
Smakelijk!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.