FEESTELIJKE POMPOENSOEP

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1 kleine pompoen of butternut
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 el paprikapoeder
– mespunt kaneelpoeder
– 2 eetlepels olie
– 500 ml warme groentebouillon
– 500 ml warme kippenbouillon
– 100 gr magere spekblokjes
– 2 sneden volkoren brood
– 1 kl speculaaskruiden
– 1 el margarine
– verse peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Schil en snipper de ui grof. Snij de knoflookteentjes fijn en verdeel alle groenten over een bakplaat. Doe er paprikapoeder, kaneelpoeder en olie onder en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen de spekblokjes zonder vetstof in een pan en dep na met keukenpapier. Snijd de boterhammen in kleine blokjes, bestrooi ze met de speculaaskruiden en hussel door elkaar. Verhit een lepel margarine in een koekenpan en bak de broodkorstjes op een lage stand om en om goudbruin. Doe de soepgroenten in een blender of pureer met staafmixer en giet er de bouillon bij. Maal tot een fijne, gladde soep. Breng verder op smaak met peper en zout. Giet de soep in diepe borden en werk af met de spekblokjes, fijngesneden peterselie en croutons.

Tips

Een heerlijk soepje voor het sint-weekend of met de feestdagen!
Snel klaar en zalig voor het hele gezin!!!
#vitamientjes

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.