BLOEMKOOLCURRY MET KIP

Bodyfun Peer
4

Ingrediënten

– 600 gr bloemkool
– 200 gr volkoren rijst
– 400 gr kipfilet
– 1 cm gember
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode paprika
– 2 el rode curry pasta
– 400 ml kokosmelk of light room
– verse peterselie en/of koriander
– 1 el olijfolie

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking. Kook ook de bloemkoolroosjes kort, 4 à 5 minuten. Giet daarna het water af. Snijd de kip in stukjes. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de kip goudbruin in ongeveer 5 minuten. Pel en pers de knoflook. Schil de ui. Snijd de ui en paprika in kleine blokjes. Bak de knoflook, ui en paprika enkele minuten mee in de pan. Doe ook de curry pasta en kokosmelk bij de kip. Schil ook de gember en snijd deze fijn. Meng de gember door de curry. Voeg tenslotte de bloemkoolroosjes toe. Werk af met verse peterselie of koriander. Serveer de curry en rijst samen op een bord.

Tips

Lekker voor het hele gezin, makkelijk op voorhand te maken, best alles onder mekaar doen dan als eenpansgerecht.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.