BLOEMKOOLBROOD

Bodyfun Peer
1 langwerpig brood

Ingrediënten

– 1 bloemkool, in roosjes
– 3 eieren
– 100 gr amandelpoeder
– 1 ui
– 1 el olie en extra om ui te bakken
– 1 tl bakpoeder
– 100 gr geraspte magere kaas
– 1 el gedroogde tijm
– peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of keukenmachine. Pel de ui en snij in stukjes. Fruit de ui aan in wat olie en voeg samen met het amandelpoeder, de geraspte kaas, het bakpoeder en de zonnebloemolie, bij de bloemkool. Kruid met peper en zout. Kluts de eieren samen met de tijm los en voeg er het bloemkoolmengsel bij. Meng goed. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Zet 20 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is. Als het brood nog niet mooi bruin is aan de bovenkant, dan langer laten zitten in oven. ( tot 45 minuten )

Tips

Het brood blijft, verpakt in een broodzak, enkele dagen goed.
Kan ingevroren worden.
Lekker als apéritiefhapje met bv. humus of mierikswortelcrème.
Lekker als schijfje onder de grill, kan koud of warm worden gegeten.
Ongeveer 100 kcal per 100 gr bloemkoolbrood.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.