THAISE RODE CURRY SOEP

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 500 gr champignons
– 500 gr shiitake
– 3 rode uien
– 2 bussels lente-ui
– 1 teen knoflook
– 3 rode paprika
– 400 ml kokosmelk ( Alpro, AH light of JUMBO light )
LET OP: onder de 60 kcal/100 ml blijven !!!
– 1 limoen
– 2 L kippenbouillon ( 4 blokjes en 2 L water )
– 3 eetlepels rode currypasta
– peper en zout
– eventueel verse gesnipperde koriander als afwerking

Bereiding

Maak alle groenten schoon en snij grof. Stoof de ui en knoflook aan in een lepel olie of margarine gedurende 3 minuten. Voeg de rode currypasta toe en roerbak even mee. Voeg daarna de rest van de groenten toe en stoof al roerend nog 5 minuten door. Blus met de kippenbouillon en kruid bij met peper en zout. Snij de limoen in schijfjes en voeg aan de soep toe. Giet de kokosmelk erbij en laat 20 minuten koken op zacht vuur. Verwijder de limoenschijfjes. Kruid eventueel nog wat bij en dien op met vers gesnipperde koriander.

Tips

Zorg voor ruim 1,5 kg aan verse groenten en varieer naar gelang je zelf graag hebt. Kan ook met wortel, prei, sojascheuten, … Het is een échte eetsoep! Heerlijk!!!!!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.