LASAGNE MET POMPOEN EN VENKEL

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 200 gr gerookte spekblokjes
– lasagnebladen
– 1 butternut
– 1 teentje knoflook
– 2 uien
– 2 venkelknollen
– peterselie
– 1 zakje rucola
– 500 ml melk
– 100 ml magere room
– 100 gr magere gerapte kaas
– 1 kl mosterd
– witte maïzena ( express bevat suiker )
– 1 kl gedroogde tijm
– peper en zout

Bereiding

Maak alle groenten schoon. Snipper de uien fijn. Snij de pompoen in blokjes en snij of pers de knoflook. Rooster de pompoen op een ovenplaat met 1 gesnipperde ui en de knoflook. Voeg er een lepel olie aan toe, peper, zout en tijm en zet 20 minuten in de oven op 180°. Maak de venkel schoon en snij in fijne reepjes. Verwarm de melk op een zacht vuur met de ui, peper en de steeltjes van de peterselie. Laat de melk 15 minuten trekken. Fruit de venkel in 1 lepel olie en kruid met peper en zout. Laat hem karamelliseren, dat duurt ongeveer 15-20 minuten. Meng er de room onder en laat wat inkoken. Zet het vuur uit en voeg de rucola en de fijngesneden peterselie toe. Zeef de melk, voeg de mosterd en 1/3de van de magere gerapte kaas toe, breng aan de kook en bindt wat bij met maïzena opgelost in water. Stel de lasagne samen met een laag venkel, een laag lasagnevellen, een laag pompoen en een laag kaassaus. Herhaal en eindig met de geraspte magere kaas. Zet 35 minuten in de oven op 180°C. Smakelijk!

Tips

Makkelijk op voorhand te maken, best afbakken dan zonder de kaas en op het moment dat je hem consumeert opnieuw bakken met kaas.
Ook fijn als je een feestje hebt, met verschillende lasagnes kan je iedereen bekoren ;)

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.

Eindejaarsacties

Bodyfun Peer

Meer info: info@bodyfunpeer.be of 011/80.29.60