SOEPEN
Soep is makkelijk te maken en een kcal-arm tussendoortje. Verder ideaal als lunch met bv. 2 volkoren beschuiten, indien je eens extra mager wil lunchen. Ook in de lente of zomer kan soep lekker zijn! Gebruik je fantasie en creativiteit en probeer gewoon verschillende groenten te combineren. Ook kipkruiden en satékruiden in de soep is lekker en geeft een hele nieuwe soep! Varieer ook met verschillende magere bouillonblokjes.
Geef jezelf én je gezin een vitamineboost met elke dag verse soep!
- Komkommersoep
Dit heb je nodig: 1 komkommer, 2 dikke uien, 1,5 liter kippenbouillon. Schil de komkommer en snij in stukken. Maak de uien schoon en snij in grove stukken. Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 15 minuten koken. Mixen en klaar! Je kan bijkruiden met peper en kipkruiden.
- Gele paprikasoep
Dit heb je nodig: 4 gele paprika’s, 2 dikke uien, 1,5 liter groentebouillon. Maak de groenten schoon en snij grof in stukken. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten koken. Mixen en bijkruiden met peper en kipkruiden of satékruiden.
- Pastinaaksoep
Dit heb je nodig: 2 dikke pastinaken, 1 ui, 2 selderstengels, 2 liter kippenbouillon. Maak de groenten schoon en snij grof in stukken. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken. Mixen en bijkruiden met peper.
- Courgettesoep
Dit heb je nodig: 1 courgette, 1 komkommer, 2 uien, 2 liter kippenbouillon. Schil de komkommer en de courgette en snij grof in stukken. Maak de uien schoon en snij in stukken. Voeg de groenten bij de kippenbouillon en laat 15 minuten koken. Mixen en bijkruiden met peper en satékruiden.
- Venkelsoep
Dit heb je nodig: 2 venkelknollen, 2 uien, 1,5 liter kippenbouillon. Maak de groenten schoon en snij in grove stukken. Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 minuten koken. Mixen en bijkruiden met peper en kipkruiden.