COURGETTE RAVIOLI MET SPINAZIE

( hoofdgerecht, 4 personen )

Ingrediënten:              - 3 courgettes

                                   - 75 gr spinazie

                                   - 2 uien

                                   - 1 teentje knoflook

                                   - olie

                                   - 250 gr cottage cheese (91 kcal/100 gr) of ricotta (171 kcal/100 gr)

                                   - verse basilicum

                                   - zout en peper

                                   -250 gr tomatensaus

                                   - champignons

                                   - magere geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd van 2 courgettes de uiteindes af en was ze. Snijd ze in de lengte in dunne plakken, met de mandoline, aardappelschiller, dunschiller, met de hand of kaasschaaf. Leg de plakken apart op een bord en strooi er veel grof zout over. Dit dep je er nadien met keukenpapier terug af, zodat het meeste vocht uit de courgettes is. Maak de ui en knoflook schoon en snij fijn. Verwarm in een wok een eetlepel olie en roerbak 1 ui met de knoflook enkele minuten. Snijdt de spinazie fijn en voeg toe. Roerbak tot de spinazie is geslonken en het vocht opgelost is. Meng vervolgens in een kom de ricotta of cottage cheese met de fijngehakte basilicum, zout en peper. Voeg dit door het ui-spinaziemengsel. Pak nu de courgetteplakken. Om de ravioli te vormen leg je eerst 2 plakken horizontaal op een bord en daar bovenop 2 plakken verticaal. Schep een lepel van het ricotta-mengsel op het midden van de 4 plakken. Vouw nu ten eerste de onderste twee plakken omhoog naar het midden, ten tweede rechterplakken naar het midden, ten derde linker plakken en ten slotte de bovenste plakken. Draai de pakketjes dan om en leg op een bord. Herhaal tot de courgetteplakken op zijn. Fruit in een wok het andere uitje aan in een eetlepel olie. Borstel de champignons en snij fijn. Snij de laatste courgette met schil in fijne blokjes. Roerbak ui, champignonstukjes en courgettestukjes en voeg de tomatensaus toe. Kruid met peper en zout. Schep deze saus in een ovenschotel en voeg voorzichtig met een taartschep de courgettepakketjes toe. Bestrooi met de magere geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven. Smakelijk!

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
Back to top