COUSCOUS MET RODE KOOL, APPEL EN ERWTJES
( hoofdgerecht, 4 personen )
Ingrediƫnten: - 1 ui
- 300 gr diepvrieserwten
- 560 gr rode kool met appel, bokaal
- 200 gr couscous
- 100 gr walnoten
- kaneel, peper en zout
Dressing: - 1 teentje knoflook
- 1 kl gehakte munt
- 150 gr Griekse yoghurt
Bereiding:
Pel en snipper de ui. Stoof hem samen met de erwtjes, glazig in een pan met een beetje margarine of olie. Voeg er de rode kool, de couscous en 400 ml water aan toe. Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 5 minuten wellen. Kruid naar smaak met peper en zout en een snuifje kaneel. Pers de knoflook, roer hem door de Griekse yoghurt en roer er ook de gehakte munt door. Hak de noten grof. Werk de couscous af met de noten en serveer met het yoghurtsausje.