Vorige week heb ik een ovenschotel bereid voor mijn gezin.  Ik dacht dat hij wel lekker zou zijn en wou hem eerst zelf uittesten voor ik het recept met jullie zou delen.  Ik vond hem SUPER heerlijk!!!!  Alleen mijn gezinsleden dachten hier anders over :( 
Mijn dochter was heel beleefd en zei: 'mama, ik heb gezien dat het veel werk was, maar hij was écht niet te eten'

Nu wil ik jullie meningen: LEKKER OF NIET LEKKER???

Maak dit gerecht, maak een foto van de schotel én de doorsnede, like ons op Facebook én Instagram en deel het betreffende bericht op je profiel!

Wie weet win jij 10 powerplate beurten of stil fit beurten ( je mag kiezen, stil fit is een nieuw uitdagend toestel )

Wil jij kans maken???  Aan de slag dan!
Winnaar wordt 05/02/2020 bekend gemaakt!

OVENSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPELPUREE EN SAVOOIKOOL

( hoofdgerecht, 4 personen )

Ingrediënten:                         - 1 savooikool

                                               - 2 zoete aardappelen groot of drie klein

                                               - 250 gr magere mozzarella

                                               - 1 sjalot

                                               - 1 teentje knoflook              

                                               - 200-250 gr ricotta

                                               - 1 ei

                                               - 200 gr rauwe ham of parmaham, serranoham, …

                                               - verse basilicum

                                               - 800 gr gehakte tomaten uit blik

                                               - nootmuskaat, peper, zout en olie

Bereiding:

Haal een 10-tal savooikoolbladeren los en blancheer ze in 5 minuten in kokend licht gezouten water. Schil de zoete aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Verwarm de oven op 200°C. Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snipper fijn. Fruit ze in 1 eetlepel olie aan. Voeg de tomaten en het basilicum toe en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.   Meng het ei met de ricotta en kruid met peper en zout. Giet de aardappelen af en pureer met nootmuskaat en melk. Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Laat de savooikoolbladeren uitlekken en dep een beetje droog met keukenpapier. Leg ze op de tomatensaus. Bestrijk met de ricotta. Leg hierop een laag ham, dan puree en eindig met de tomatensaus. De bovenkant bedek je met plakjes mozzarella light en daarna 20 minuten in de oven. Werk af met extra basilicumblaadjes en dien op, smakelijk!

Kan perfect een dag op voorhand worden gemaakt, helemaal klaar en dag zelf in microgolf opwarmen.

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
Back to top