ZALM MET GROENE GROENTEN EN VOLKOREN SPELT

( hoofdgerecht, 4 personen )

Ingrediënten:                         - 600 gr zalmfilet, in blokjes

                                               - 2 preistengels, in ringen

                                               - 500 gr spruitjes, gehalveerd

                                               - 500 gr broccoliroosjes

                                               - verse peterselie, fijngehakt

                                               - 300 ml magere of halfvolle melk

                                               - eventueel wat maïzena instant

                                               - 1 blokje visbouillon

                                               - 1,5 eetlepel kerriepoeder

                                               - olie, peper en zout

                                               - 160 gr volkoren speltkorrels ( bv. artisan ) of zilvervliesrijst

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de zilvervliesrijst of spelt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Blancheer de spruitjes en broccoli in gezouten water gedurende 4 minuten. Fruit de prei in 1 lepel olie in de wok, voeg de spruitjes en broccoli toe. Voeg het kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten mee. Kruid met peper en zout. Blus met de melk en roer er de peterselie en het verkruimelde visbouillonblokje bij. Laat nog even koken en bindt eventueel een beetje met maïzena instant. Proef de saus, naar smaak kan je een koffielepel honing toevoegen. Leg de zalm in een ovenschaal, giet er de saus over en zet 15 minuten in de oven. Serveer met de spelt of zilvervliesrijst. Smakelijk!

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
facebook_page_plugin
Back to top