GEVARIEERDE KIPSCHOTEL

( hoofdgerecht, 4 personen )

Ingrediënten:              - 2 kipfilets, in blokjes gesneden

                                    - 2 eetlepels kerriepoeder

                                    - 200 gr aardappelen

                                    - 2 grote venkelknollen

                                    - 400 ml water

                                    - 1 eetlepel groentebouillonpoeder of 1 blokje

                                    - 2 appelen, jonagold

                                    - 1 eetlepel olijfolie

                                    - handvol verse, fijngesneden kervel

                                    - peper, zout

                                    - ½ krop ijsbergsla, fijngesneden

                                    - ½ bakje veldsla

Saus:                - 1 ui, fijngesneden, 4 eetlepels water, 200 ml sojaroom, 1 eetlepel kurkuma, zout en aardappelzetmeel

Sojavinaigrette :         -3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel water, ½ eetlepel honing, ½ eetlepel olijfolie, snuifje cayennepeper

Bereiding:

Meng de sojavinaigrette met het kerriepoeder. Leg de kippenblokjes in de saus, dek af met folie en plaats 15 minuten in de koelkast.   Schil de aardappelen, verwijder de stengels van de venkel en snijd alles in blokjes van 2 cm. Breng water met de groentebouillonpoeder of blokje aan de kook en kook de aardappel- en venkelblokjes in ongeveer 3 min beetgaar. Giet ze af en houd opzij. Was de appelen. Schil ze niet maar verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak er de kippenblokjes in. Haal ze uit de pan en houdt opzij. Verhit opnieuw olie, bak de appelblokjes 2 min en voeg de aardappel-, venkel- en kippenblokjes toe.   Roerbak nog enkele minuten en kruid met peper en zout. Breng de ui met water aan de kook tot deze glazig is. Voeg al roerend sojaroom, kerriepoeder, kurkuma en zout toe. Meng met een weinig water met een koffielepel aardappelzetmeel en roer onder de saus. Laat eventjes doorkoken tot de saus licht gebonden is. Schik de sla op de borden met daar bovenop het warme wokgerecht en overgiet met de saus.

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
facebook_page_plugin
Back to top