BLOEMIE GORENG MET KIP EN GEMBER

( hoofdgerecht, 4 personen )

Ingrediënten:              - 400 gr kipfilet

                                   - 1 bloemkool

                                   - 4 rode uien

                                   - 150 gr prei

                                   - 150 gr wortelen

                                   - 100 gr diepvrieserwten

                                   - 2 kl kippenbouillonpoeder

                                   - 2 kl kerriepoeder

                                   - 1 kl kurkuma

                                   - olie

                                   - peper en zout

            Marinade:      - 3 el sojasaus

                                   - 4 el olie

                                   - 10 gr sambal

                                   - 10 gr gember

                                   - 2 teentjes knoflook

 

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze minstens twee uur in het mengsel.   Maak de bloemkool schoon en vermaal de roosjes in de keukenrobot tot korrelstructuur. Snipper de rode ui. Doe een eetlepel olie in een pan en bak de kipfilet. Haal uit de wok en fruit de ui dan aan. Snij de prei in ringen en de wortelen in blokjes, doe ze samen met de bloemkool en erwten in de pan en bak alle groenten tot ze beetgaar zijn. Doe de kerrie, de kurkuma en het bouillonpoeder erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg wat zout en peper toe indien nodig. Doe de kippenblokjes erbij en laat nog even mee warmen.

 

Tip: indien je de ingrediënten voor de marinade niet in huis hebt of zelden gebruikt, wok de kip dan gewoon met kipkruiden aan. Maar het is zeker de moeite om eens te proberen!

CONTACT

Telefoon:
011 80 29 60

Email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres:
Molenstraat 2 b 1
3990 Peer

logowit200

 

OPENINGSUREN

Maandag: 9u15 - 20u30
Dinsdag: 9u15 - 20u30
Woensdag: 9u15 - 13u00 / 17u00 - 20u30
Donderdag: 9u15 - 20u30
Vrijdag: 9u15 - 16u00
Zaterdag: gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
facebook_page_plugin
Back to top