KRIELTJESSALADE MET GEROOKTE FOREL

( hoofdgerecht, 4 personen )

Ingrediënten:              - 200 gr gerookte forel

                                   - 300 gr krieltjes

                                   - 200 gr prinsessenboontjes

                                   - ½ ananas

                                   - bosje lente-uitjes

                                   - bosje waterkers

            Dressing:         - 3 el fijngesnipperde dille               

                                   - 50 gr magere yoghurt                    

                                   -1 el wittewijnazijn               

                                   - 2 el olijfolie 

                                   - peper en zout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Zet koel. Je kan ook andere magere dressing naar keuze gebruiken. Magere dressing is onder de 250 kcal per 100 ml dressing! Spoel de krieltjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snij de ananas in stukjes. Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Breek de forel in hapklare stukken. Bak naar keuze de lente-ui in een beetje olie krokant. Rauw is ook lekker! Verdeel alles op 4 borden, serveer met krokante lente-ui en de dressing.


1C7E73C8 8429 4F69 AF60 7340BB6E3283

KRIELTJESSALADE MET AVOCADO-SPINAZIEDRESSING

( vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen )

 

Ingrediënten:              - 600 gr krielaardappelen

                                   - 200 gr gemengde sla

                                   - 1 bosje radijzen

                                   - 150 gr groene asperges

                                   - 3 lente-uitjes

                                    - olijfolie, peper en zout

            Dressing:         - 1 avocado

                                   - 100 gr jonge bladspinazie

                                   - 10 blaadjes basilicum

                                   - 50 ml magere of halfvolle melk

                                   - peper en zout

Bereiding:

Spoel de krieltjes en asperges. Stoom of kook de krieltjes en asperges beetgaar. Spoel de asperges onmiddellijk onder koud water. Bak de krielaardappelen in olijfolie goudbruin en laat afkoelen. Maak de radijzen schoon, maar laat het groen eraan. Snij ze overlangs in twee. Maak de lente-ui schoon en snij fijn. Meng in een kom de aardappelen, asperges, sla, radijzen en lente-ui. Kruid met peper en zout. Pel de avocado en verwijder de pit. Spoel de spinazie en het basilicum. Doe de avocado, de spinazie, het basilicum, de melk, peper en zout in de blender en mix fijn. Voeg eventueel meer melk toe voor een dunnere saus. Lepel wat saus over de salade en serveer. Smakelibjk!

Tip:     Je kan voor manlief of kinderen er een stukje vlees of vis bij voorzien, doch het is voor iedereen gezond om eens een vegetarische dag in te lassen, we eten massaal teveel vlees!



CONTACT

Telefoon:
011 80 29 60

Email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres:
Molenstraat 2 b 1
3990 Peer

logowit200

 

OPENINGSUREN

Maandag: 9u15 - 20u30
Dinsdag: 9u15 - 20u30
Woensdag: 9u15 - 13u00 / 17u00 - 20u30
Donderdag: 9u15 - 20u30
Vrijdag: 9u15 - 16u00
Zaterdag: gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
facebook_page_plugin
Back to top