TABOULEH VAN BLOEMKOOL MET GEHAKTBALLETJES

( hoofdgerecht, 4 personen )

IngrediĆ«nten:              - 400 gr lamsgehakt of kippengehakt

                                   - 1 ei

                                   - 1 kl komijnpoeder, peper, zout

                                   - 1 bloemkool of 1 bakje bloemkoolrijst ( supermarkt )

                                   - 4 tomaten

                                   - 1 granaatappel

                                   -1 bussel lente-uitjes

                                   - handvol peterselie

                                   - 10-tal muntblaadjes

                                   - 1 citroen

Bereiding:

Mix de bloemkool fijn. Stoom de bloemkool-tabouleh beetjaar in 5 minuten. Laat uitlekken in een zeef. Ontpit ondertussen de tomaten en snij het vruchtvlees fijn. Snij de granaatappel doormidden en klop de pitjes eruit. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Peterselie en munt fijnhakken. Doe alles in een grote kom. Pers de citroen uit en meng met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Breng de tomatenmengeling op smaak met deze vinaigrette. Meng goed en schep in grote serveerschaal.   Meng het gehakt met het eitje en breng op smaak met komijn, zout en peper. Rol 16 balletjes van het gehakt en bak de balletjes 6-8 minuten in een scheutje olijfolie. Serveer met de tabouleh van bloemkooL

TIP: Je kan voor manlief en kinderen dit gerecht serveren met gekookte aardappelen, al is het niet nodig!

CONTACT

Telefoon:
011 80 29 60

Email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres:
Molenstraat 2 b 1
3990 Peer

logowit200

 

OPENINGSUREN

Maandag: 9u15 - 20u30
Dinsdag: 9u15 - 20u30
Woensdag: 9u15 - 13u00 / 17u00 - 20u30
Donderdag: 9u15 - 20u30
Vrijdag: 9u15 - 16u00
Zaterdag: gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
facebook_page_plugin
Back to top