ZEEBAARS MET KOMKOMMER EN PAPRIKA

( licht avondmaal, 4 personen )

Ingrediënten:              - 400 gr zeebaarsfilet, met of zonder vel

                                   - 1 komkommer

                                   - 1 mango

                                   - 1 rode paprika

                                   -2 limoenen

                                   - ½ bosje lente-ui

                                   - verse kruiden; peterselie, koriander, …

                                   - 1 kl groene Tabasco

                                   -olie, peper en zout

Bereiding:

Een avond van tevoren: was de lente-ui en snij fijn. Bak de zeebaarsfilet. Snij de vis van het vel. Leg de visstukjes in een diepe schaal. Spoel de limoenen, rasp de schil van 1 limoen en pers sap van beide limoenen uit. Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn. Besprenkel het limoensap over de zeebaars, lepel er ook 2 eetlepels gesnipperde lente-ui over. Meng de Tabasco, 2 eetlepels olie en wat zout eronder. Laat een nacht marineren in de koelkast. ( minstens 2 uur laten marineren ) Op het moment: was de komkommer, snij hem overlangs, verwijder de zaadjes en snij fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Meng alle groenten onder elkaar en daarna onder de vis. Boeg eventueel nog wat Tabasco, peper of zout toe. Werk af met de rest van de lente-ui en verse kruiden.

Lekker met een snee donker, vast brood. Ook lekker met quinoa, bulger, volkoren spelt of zilvervliesrijst.

TIP:     Het slaatje met komkommer/paprika/mango houdt zich enkele dagen in een afgesloten potje. Is ook lekker bij bbq of als groenten bij de lunch.

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
facebook_page_plugin
Back to top