OVENSCHOTEL VAN ZOETE AARDAPPEL, KIP EN SPINAZIE
( hoofdgerecht, 4 personen )
 
Ingrediënten:             
- 500 gr kipfilet
- 6 zoete aardappelen
- 1 flesje alpro soya room light
- 600 gr verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr magere geraspte kaas, Belleligne, Edammer light
- olie
- peper, kipkruiden en zout
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.  Snij de kipfilet in blokjes.  Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik en kook ze in 10 minuten gaar.  Hak ondertussen de knoflook fijn.  Wok de spinazie in een beetje olie tot hij geslonken is.  Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.  Giet de aardappelschijfjes af.  Bedek een licht ingevette ovenschotel met één laagje schijfjes.  Leg hierop een laagje spinazie, giet er wat room over en kruid extra met peper en zout.  Herhaal dit nog een keer en eindig met de geraspte kaas.  Zet de schotel 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.  Bak ondertussen de kippenblokjes goudbruin in een pan en weinig olie.  Kruid met peper, zout en kipkruiden.
 
Tip: als je ovenschotel hoog genoeg is, kan je de kipfilet in laagjes er nog tussen doen en snij je heel kleine blokjes, die je op voorhand even aanbakt.

CONTACT

Telefoon:
011 80 29 60

Email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres:
Molenstraat 2 b 1
3990 Peer

logowit200

 

OPENINGSUREN

Maandag: 9u15 - 20u30
Dinsdag: 9u15 - 20u30
Woensdag: 9u15 - 13u00 / 17u00 - 20u30
Donderdag: 9u15 - 20u30
Vrijdag: 9u15 - 16u00
Zaterdag: gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait

ROUTE

 
facebook_page_plugin
Back to top