WINTERSE OVENSCHOTEL MET QUORNGEHAKT EN PASTINAAKPUREE

( 4 personen )

Ingrediënten:              - 400 gr geschilde aardappelen

                                   - 2 middelgrote pastinaken

                                   - 2 uien          

                                  - 4 teentjes knoflook

                                   - 4 wortels

                                   - 500 gr champignons

                                   - 400 gr Quorn gehakt

                                   - 3 dl halfvolle melk

                                   - zout, peper, nootmuskaat

Bereiding:

Schil de aardappelen en de pastinaken en spoel ze vervolgens af. Snij ze daarna in grove stukken en doe ze in een pot die in de microgolfoven mag. Zet de aardappelen en de pastinaken 10 minuten in de microgolfoven. Je kan ze uiteraard ook gewoon in water koken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de uien, de look en de wortelen in fijne blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Doe de uien en de look erbij. Laat 1 minuut bakken. Voeg vervolgens de wortels en het Quorn gehakt toe. Laat 10 minuten bakken, roer af en toe zodat het niet aanbakt. Voeg eventueel een beetje water toe. Kruid vervolgens af met peper en zout. Snij de champignons in schijfjes. Doe ze droog in een pannetje en kruid met voldoende peper. Roer om zodat ze niet aanbakken en na een tijdje geven ze hun eigen vocht af. Pureer de aardappelen en de pastinaken met een stamper. Voeg vervolgens 3 dl halfvolle melk toe en roer goed. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Neem een ovenschaal voor 4 personen. Schep het Quorn gehakt met wortelen en ui op de bodem. Schep er vervolgens de champignons over. Tot slot wordt de puree op de ovenschotel geschept. Strijk de puree mooi egaal met een pannenlikker en plaats de schotel 15 minuten in de oven.

Smakelijk!

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
Back to top