RISOTTO MET ZALM

( hoofdgerecht, voor 4 personen )

Ingrediënten: - 2 uien, fijngesnipperd

- ½ groentebouillonblokje

- 2 teentjes knoflook, fijngesneden

- 4 stengels witte selder, fijngesneden

- 200 gr zilvervliesrijst

- 1 kippenbouillonblokje

- scheut droge witte wijn

- 2 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden

- 500 gr champignons, gesneden

- verse basilicum, fijngehakt

- 4 zalmmoten

- peper van de molen, zout

- schijfje limoen of citroen

Bereiding:

Stoof in een grote kom in een bodempje water en ½ groentebouillonblokje 2 uien, 2 teentjes knoflook en 4 stengels van een witte selder. Voeg na 5 minuten 200 gr ongekookte zilvervliesrijst toe en roer goed om met de groenten. Voeg een scheut droge witte wijn toe en roer opnieuw. Na 2 minuten voeg je 0,5 L kippenbouillon toe. Dek af met een deksel. Laat 10 minuten sudderen en af en toe omroeren. Voeg 2 gesneden rode paprika’s toe en 500 gr gesneden verse champignons toe en roer om. Dek af met deksel. Na 5 minuten haal je het deksel eraf en laat je het overtollige water uitdampen. Breng op smaak met peper van de molen, verse basilicum en zout. Grill of bak de zalmmoot gedurende 10 minuten zonder vetten. Schep de rijst uit op een bord, schik er de vis op en werk af met verse basilicum en een schijfje limoen of citroen. Smakelijk!

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
Back to top