BLOEMKOOLPIZZA

( voor 2 grote pizza’s )

Ingrediënten:
- 1 verse bloemkool
- 1 bol light mozzarella
- 1 ei
- kruiden naar keuze zoals rozemarijn, tijm, peper, zout, …


Toppings:
- tomatensaus naar keuze
- rucola, tomaten, parmaham
- laat je fantasie de vrije loop en maak de pizza zoals jij hem wilt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.  Maak de bloemkool schoon en hak hem in de keukenrobot tot korrelstructuur.  Je kan de roosjes ook raspen met de hand of erg fijn hakken.  Doe de bloemkool in een kom en zet een 5tal minuutjes in de microgolfoven.  Laat nadien even afkoelen.  Leg de bloemkool nadien in een theedoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit.  Dit doe je best een paar keer tot de bloemkool zo droog mogelijk is.  Rasp de mozzarella, best ook in de keukenrobot.  Doe de mozzarella, bloemkool, ei en kruiden in een kom en meng goed tot een homogeen deeg.  Plaats het deeg op een bakplaat, bekleed met bakpapier of ingevet, of in een speciale pizzaschaal.  Bak de pizza gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.  Het is de bedoeling dat de pizza krokant is, dus eventueel wat langer in de oven laten zitten als blijkt dat hij nog vochtig is.  Geduld is een schone deugd …. J
Beleg de pizza vervolgens met de toppings naar keuze.  Plaats nog even in de oven op grill-stand.  Werk af met andere toppings zoals rucola.  Gebruik ook steeds magere geraspte kaas bovenop!
Smakelijk!!!

CONTACT

Telefoon:
011 80 29 60

Email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres:
Molenstraat 2 b 1
3990 Peer

logowit200

 

OPENINGSUREN

Maandag: 9u15 - 20u30
Dinsdag: 9u15 - 20u30
Woensdag: 9u15 - 13u00 / 17u00 - 20u30
Donderdag: 9u15 - 20u30
Vrijdag: 9u15 - 16u00
Zaterdag: gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait

ROUTE

 
facebook_page_plugin
Back to top