VEGETARISCHE GROENTELASAGNE MET VENKEL-SAFFRAANSAUS


( hoofdgerecht, 6 personen )

Ingrediënten:
- lasagnevellen ( liefst volkoren )
- 2 gele paprika’s
- 1 venkel
- 1 doosje saffraan
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 2 pastinaken
- 400 gr verse spinazie
- 50 gr pijnboompitten
- 1,5 koffielepel Provençaalse kruiden
- 2 groentebouillontabletten
- peper


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de groenten schoon. Snij de gele paprika en de venkel in stukjes. Breng 350 ml water aan de kook. Voeg de gele paprika, de venkel, de saffraan en 1 groentebouillontablet toe. Laat goed doorkoken tot de groenten zeer gaar zijn ( 20 minuten ). Mix de massa zodat je een gladde saus krijgt. ( eventueel water toevoegen of anderzijds binden met maïzena ). Breng op smaak met peper. Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij de rode paprika’s en de pastinaken in stukjes. Stoof de ui glazig in een beetje margarine of olie. Voeg de paprika’s, de knoflook en de pastinaken toe. Kruid met Provençaalse kruiden, het bouillonblokje en de peper. Laat de groenten zachtjes stoven met het deksel op de pan tot de groenten beetgaar zijn ( 8 minuten ). Voeg de spinazie toe en laat nog even stoven tot de spinazie lichtjes geslonken is. Rooster de pijnboompitten in een anti-kleefpan. Neem een ovenschotel en leg eerst een dunne laag gele saus ( ¼ van de totale hoeveelheid ), daarop 1/3 van de groenten en dan lasagnevellen, herhaal nog 2 keer. Stop met een laag gele saus. Bestrooi met pijnboompitten. Plaats de lasagne 25 minuten in de oven. Serveer met een salade.

Tip: Je kan variëren met groenten; aubergines ipv pastinaak, courgette, groene paprika, …

CONTACT

Telefoon:
011 80 29 60

Email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres:
Molenstraat 2 b 1
3990 Peer

logowit200

 

OPENINGSUREN

Maandag: 9u15 - 20u30
Dinsdag: 9u15 - 20u30
Woensdag: 9u15 - 13u00 / 17u00 - 20u30
Donderdag: 9u15 - 20u30
Vrijdag: 9u15 - 16u00
Zaterdag: gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait

ROUTE

 
facebook_page_plugin
Back to top