ZUIDERSE GROENTESCHOTEL MET AARDAPPELEN EN KIP

( hoofdgerecht, 4 personen )

Ingrediënten:              - 500 gr kippenblokjes of kipfilet fijngesneden

                                    - 400 gr zoete of gewone aardappelen

                                    - 1 teentje knoflook

                                    - 1 dikke ui

                                    - 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika

                                    - 1 courgette

                                    - 250 gr champignons, wit of bruin

                                    - 4 verse tomaten

                                    - Povençaalse kruiden, peper, zout en cayennepeper

                                    - groentebouillonblokje

                                    - ketchup

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C.

Schil de aardappelen en snij in blokjes. Maak alle groenten schoon en snij grof. De champignons in schijfjes en de knoflook fijn. Was de courgette, verwijder de zaden en snij grof met schil. Doe alles in een ovenschotel, samen met de aardappelblokjes en kippenblokjes. Voeg 3 eetlepels Provençaalse kruiden toe en kruid bij met peper, zout en cayennepeper. Neem een glas water ( 150 ml en los hierin een scheut ketchup op ). Schud dat glas water met de opgeloste ketchup bij de groentemengeling en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Roer alles goed onder elkaar. Zet op 170° gedurende 50 minuten, halverwege alles eens omroeren. Smakelijk!

Makkelijk op voorhand klaar te zetten in de frigo en op het moment enkel nog afbakken, kan zelfs de avond ervoor klaargemaakt worden.

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
Back to top