ZALM MET GROENE GROENTEN EN VOLKOREN PENNE

( hoofdgerecht, 4 personen )

IngrediĆ«nten:              - 600 gr verse zalmfilet

                                   - 1 middelgrote prei

                                   - 1 teentje knoflook

                                   - 1 venkelknol

                                   - 150 gr boerenkool

                                   - 250 ml groentebouillon

                                   - 60 gr groene olijven ( optioneel )

                                   - olie

                                   - peper en zout

                                   - 160 gr ongekookte volkoren penne OF 400 gr gekookte aardappelen

Bereiding:

Was de prei en snij het wit fijn. Het groen kan je de volgende keer voor soep gebruiken! Maak de venkel schoon en snij in stukken. Hou het groen apart en snij fijn. Pel de knoflook en snij fijn. Was de boerenkool en snij grof. Verhit 1 eetlepel olie op een matig vuur in een grote braadpan of wok. Fruit de prei, de knoflook, de venkel en de boerenkool samen 5 minuten en schep af en toe om. Giet er de bouillon bij en zet het vuur laag. Kruid met peper en zout en laat nog 8 minuten sudderen. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit intussen op een matig vuur nog eens een eetlepel olie in een pan en bak hierin de zalm 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Halveer de olijven en ontpit indien nodig en voeg toe aan de groenteschotel. Bestrooi tot slot met het venkelgroen en serveer met de zalm en gekookte penne. Smakelijk!

TIP: de boerenkool kan je ook vervangen door spinazie. Je kan de penne ook vervangen door 2 eieren per persoon. Wanneer de groentemengeling kookt, kuiltjes maken en hierin een ei breken. Je maakt 8 kuiltjes voor 8 eieren tussen de groenten. De eieren dan met deksel 8-10 minuten in de groenten laten garen.

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
Back to top