GEVULDE SPITSKOOL MET PAPRIKA

( hoofdgerecht, 4 personen )

Ingrediënten:              - 2 spitskolen

                                   - 100 gr zilvervliesrijst, quinoa of ebly, ongekookt

                                   - 500 gr kalfsgehakt of kippengehakt

                                   - 2 rode paprika’s

                                   - 1 dikke ui

                                   - 250 gr champignons

                                   - 2 eetlepels verse, fijngesneden muntblaadjes

                                   - peper, zout en kippenkruiden

                                   - 20 gr pijnboompitten

Bereiding:

Maak dit gerecht op voorhand of voorzie een uurtje voor het klaar is. Je bent NIET effectief een uur aan het koken, maar van bereiding tot servering, mag je toch een uur tellen!    MAAR HET IS DAT UUR WEL WAARD!!!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de spitskolen in de lengte in tweeën en blancheer ze 5 minuten in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken, haal de binnenste bladeren eruit en snij in dunnen reepjes. Laat de harde stukken zitten, zo blijft het beter bij elkaar. Kook de rijst, quinoa of ebly volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat uitlekken. Maak de overige groenten schoon en snij fijn. Laat een eetlepel olie heet worden in de wok en bak hierin de groenten aan. Als ze bijna gaar zijn, voeg je de reepjes kool toe. Meng deze groenten door het gehakt, voeg ook de pijnboompitten en de munt toe. Meng goed en kruid met peper, zout en kipkruiden. ( je kan het gehakt ook rul bakken op voorhand en dan toevoegen, daarmee moet het gerecht niet zolang in de oven, tot het gehakt mooi bruin gebakken ziet, ongeveer 10 minuten ) Bekleed een ovenschaal met bakpapier, leg hierin de kolenhelften en vul op met het mengsel.

N.B.: Ik vond het groentemengsel veel teveel, heb het wel klaargemaakt volgens de gebruiksaanwijzing, heb de ebly erbij gedaan, vervolgens de helft in een andere schaal gedaan. Daarna het gehakt, de kruiden, de pijnboompitten en munt erbij gedaan en de kolen opgevuld. Dat maakt dat ik de volgende keer enkel nog gehakt, pijnboompitten, munt en kolen moet kopen en genoeg vulling heb voor opnieuw vier helften te vullen. Ik heb het mengsel in de diepvries bewaard.

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
Back to top