Zomertips

  
Vakantie :     
 
* Probeer dagelijks uw regelmaat aan te houden, nl. 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes.
Bijkomen na een vakantie is meestal te wijten aan een onregelmatig eetpatroon en niet zo zeer aan een andere en meer kcal-rijke voeding.
* Wanneer u een ijsje eet, kies dan voor waterijs, sorbetijs of een bakje met 1 bol roomijs i.p.v. 2 bollen ( hoorntje = evenveel kcal als bol ijs )
* Drink voldoende nl. 2 liter water of meer per dag.  Light dranken tellen niet mee bij het dagelijks vocht, maar hiervan mag u slechts 3 glazen max. per dag van drinken.
Vraag steeds voldoende informatie over het gebruik van water in bepaalde landen. 
* Beperk het gebruik van broodjes bij het ontbijt.  Broodjes bevatten meer suikers en vetten dan gewoon brood.  Kies steeds voor donkere broodjes of brood.  Wanneer u bij een ontbijtbuffet enkel de keuze heeft tussen gewone broodjes of luxe-broodjes ( croissant, krentenbol, …), eet dan liever een broodje meer dan je te laten verleiden door deze kcal-rijke en snelverterende luxe-broodjes.1 croissant = 4 sneden brood, 1 chocoladebroodje = 7 sneden brood
* Neem zo weinig mogelijk sausjes bij de overige maaltijden en vervang mayonaise door bv. ketchup, mosterd of picallilly.
* Beperk het gebruik van sterke dranken en biersoorten.  Een glaasje droge wijn is beter.
* Eet nooit 2 warme maaltijden per dag, indien je all-in formules hebt; kies dan voor veel groenten met een stukje vis of vlees ’s middags, zonder brood, aardappelen of pasta en ’s avonds dan evt met een beetje aardappelen of pasta.  Je kan bij je ontbijt en lunch een stukje fruit meenemen voor tussendoor.  Laat je niet verleiden door namiddag buffet met taarten en koekjes, kies hier voor vers fruit of één bolletje ijs.
 
 
Salades :
 
* Gebruik geen of weinig kaas doorheen een salade.  Wanneer je geen vlees, kip of vis gebruikt in je salade kan je 50 gr. 20+ kaas gebruiken per persoon.
* Aanmaak van dressings voor een salade gebeurt best obv.  een magere yoghurt.  Variatie kan met ketchup, kruiden, mosterd, fijngesneden groenten, …
* Let op met sausjes obv. olie.  Olie is beter voor de gezondheid maar bevat niet minder kcal dan echte boter.  Gebruik steeds meer azijn als olie.  Een andere basis voor een slasaus kan ook mosterd zijn.  Meng bij de mosterd azijn tot je een gladde emulsie bekomt en leng dit aan met een weinig olie.  Kruiden met verse peterselie, fijngesneden uitjes en bieslook.
* Ook olijven, pitten en zaden zijn een grote bron van kcal, dus mogen gebruikt worden in kleine hoeveelheden!
* Beperk het gebruik van aardappelen en deegwaren in een salade.
* Kant en klare dressing kunnen ook gebruikt worden, het voordeel hiervan is dat je er minder van nodig hebt. Bv. D&L dressings, vitelma dressing, Vandemoortele light,…
* Een salade als lunch is enkel een variatie rauwkost of koude gekookte groenten met een magere dressings.  Vanaf het moment dat er vlees, vis, kip, aardappelen, rijst of pasta aanwezig zijn, telt je salade als hoofdmaaltijd!
* Salades in een taverne zijn meestal héél vet door de sausjes die erdoor zitten of door het feit dat er spekjes, kip of andere bronnen van kcal aanwezig zijn.  De beste keuze is een salade scampi.  Vraag of de dressing apart kan geserveerd worden.  Als lunch neem je enkel de salade en laat je brood, frieten of kroketten achterwege!
 
Barbeque :
 
* Bij een barbecue moet je je proberen dik te eten in rauwkost en salade, het vlees is gegrild en vereist dus geen bakvet.  De proportie vlees is meestal het grootste pobleem!  Neem kleinere stukjes zodat je meerdere soorten vlees kan proeven.
* Gebruik max. 2 stukken vlees per persoon.  Nog beter is het gebruik van kip of vis.
* Let op met aangemaakte groentesalades zoals; tomaten in vinaigrette, aardappelsalade, pastasalade…
* Probeer zoveel mogelijk rode sausjes te gebruiken i.p.v. mayonaise of coctail. 
D.w.z. ketchup, zigeunersaus of provencaalse saus.
* Probeer brood, aardappelsalade en pasta te beperken of zelfs weg te laten.   Op die manier compenseer je voor een stukje de grotere consumptie van vlees en/of vis.
* Neem een eerste keer gewoon één stuk vlees en veel groenten zodat je een tweede keer kan teruggaan en ook dan opnieuw kiezen voor een grote variatie groenten met een stukje vis, kip of vlees.
* Broodjes met kruidenboter proberen te negeren…
* Indien je zelf voor de bbq kan zorgen, kies dan voor een ruim assortiment groenten zonder saus; komkommer, tomaat, paprika, wortel, verschillende soorten sla,…en zet de dressings of magere sausjes er apart bij.  Maak aardappelsla, pasta of rijstsla aan met magere sausjes en wees vooral creatief!  Maak het jezelf niet moeilijker door enkel kcal-rijke slaatjes te voorzien.  Indien je aardappelsla of andere salades aanmaakt met magere sausjes en lekker kruidt, valt het meestal niet op dat het mager is!  Als men het weet, denkt men het te proeven, maar wat niet weet; niet deert en je kan zelf lekker meedoen!
 
Voor eender welk seizoen of welke situatie:
* altijd 2 liter water
* altijd 3 hoofdmaaltijden
* altijd elke 2 à 3 uur iets eten
 
DAT IS DE BASIS VOOR EEN GEZONDE VOEDING EN EEN BLIJVENDE SLANKE LIJN !!
Als je basis goed zit, zit je metabolisme goed en zal je de rest mee verteren, ook al heb je soms moeilijke momenten: DIE HEBBEN WE ALLEMAAL!!!
 
Dé uitdaging voor jou is om dit elke dag te laten lukken J, in eender welke situatie: SUCCES !!!
 
 

OPENINGSUREN

Maandag: 8.30 - 13.00 en 17.00 - 22.00
Dinsdag: 8.30 - 20.00
Woensdag: 8.30 - 13.00 
Donderdag: 8.30 - 13.00 en 15.30 - 22.00
Vrijdag: 8.30 - 16.00
Zaterdag en zondag gesloten

 

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief
Please wait
 
 
Back to top